TFC Noordwijk organiseert fiets-clinic

 

Met ingang van zondag 27 maart a.s. organiseert ToerFietsClub (TFC) Noordwijk een fiets-clinic. De introductie is bedoeld voor hen met een racefiets die het leuk vinden om regelmatig toertochten te rijden. Aan bod komen een goede fietshouding, het rijden in een groep en wat verder komt kijken bij veiligheid en techniek.

Ben je pas begonnen met fietsen? Of zit je al wat langer in het zadel, maar heb je nog niet eerder een fietstraining gevolgd? Dan is de fiets-clinic iets voor jou!

Of ken je iemand voor wie dit zo kan zijn?

De trainingen zijn op 27 maart, 3 april en 10 april a.s. Voor iedereen boven de 18 jaar.

De start is op Sportpark Duinwetering in Noordwijk.

De fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in een groep fietsen wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Maak een vliegende start en doe mee met de fiets-clinic. Samen met ervaren fietsers en andere gelijkgestemde fietsers werk je aan je basis technie. Ook is er volop aandacht voor veilig, sportief fietsen. 

In 3 trainingen van elk ongeveer 3 uur ga je de basistechniek op de fiets verbeteren. Na de clinic heb je niet alleen meer vertrouwen en de techniek om zelf lekker te gaan fietsen, ook heb je nieuwe fietsvriend(in)en gemaakt. Tijdens de clinic kun je kijken of het in clubverband fietsen ook iets voor jou is en kun besluiten of je lid wilt worden van de TFC.

Fietsen is een heel ontspannen manier van sporten en een goede work-out. Zo neemt het uithoudingsvermogen toe en geniet je van de omgeving. Fietsen is ook een sociale manier van bewegen.

Fietsclinic 2022

 

Hoe het werkt

- startdatum: 27 maart 2022

- tijd: 09:00-12:00 uur

- Sportpark Duinwetering, Noordwijk

- deelnamekosten: € 25,00 voor 3 trainingen

- wat neem je mee: (race)fiets, helm, voldoende drinken

Dit leer je

De fiets-clinic van ToerFietsClub Noordwijk is ideaal. Het hoeft niet hard en je hoeft geen super-de-luxe fiets te hebben. Om veilig op pad te gaan is wel een aantal basistechnieken nodig. Dat leer je tijdens de clinic. Remmen, goed schakelen, bochten, klimmen, dalen en veilig in een groep rijden. Je oefent voor pech onderweg, krijgt tips voor het onderhoud van je fiets en waar je verder allemaal aan moet denken.

Schrijf je in voor de fiets-clinic van ToerFietsClub Noordwijk

Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in!  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Voor meer informatie: Dirk Hazenoot 06-8008 4655

IBAN: NL36 INGB 0008 6503 17

T.n.v. ToerFietsClub -TFC- Noordwijk 

O.v.v. Fiets clinic 2022

NB: je inschrijving is definitief na betaling en bevestiging door de TFC Noordwijk.