Oost west, thuis best                     5-06-2019 Piet_1_klein.jpg

 

Als ik op Strava kijk, heb ik dit jaar 2.324 km gereden, opgebouwd uit 28 ritten. Mijn doel van 2019 is om 8.000 kilometer af te leggen op mijn Bianchi Oltre XR1. Help! Ik loop alweer aardig achter in het tempo t.w. 1.095 km.

Met de jaren is bij mij het realiseren van grote uitdagende doelen wat minder geworden, echter altijd check ik na de rit mijn app, geef kudo’s en deel mijn belevenissen graag met anderen. Ik volg en heb volgers, dichtbij en ook ver weg. Ik beleef daar plezier aan en wie weet inspireert het ook weer mijn sportvrienden.

Fietsen bij de ToerFietsClub Noordwijk is sporten in een omgeving die verbindt. Waar je je welkom weet, ongeacht wie je bent of wat je achtergrond is. Wat wij gemeen hebben is dat wij houden van de wielersport, om naar te kijken, maar toch vooral om zelf te doen. Enkele weken terug ben ik met enkele mannen naar Den Helder gefietst en terug. Daarbij merkte ik aan mijzelf dat het een voorrecht is om een vorm van vrijheid te ervaren en te genieten van mijn fiets en de wisselwerking tussen lichaam en geest.

206 botten, honderden spieren en gewrichten, werken voor je samen als je (actief) beweegt. Je lichaam verdient de beste behandeling, het is van grote waarde. Ben je overigens wel eens in CORPUS geweest, een interactief museum over de wondere wereld van het menselijk lichaam?

Onze hoofdsponsor, zorgverzekeraar Zilveren Kruis, is een partnership aangegaan met NOC*NSF om de kennis en expertise van de sportkoepel in te zetten om de vitaliteit en gezondheid van werkend Nederland te vergroten. Want beide partijen geloven dat werkgevers en werknemers veel kunnen leren van de topsport, wat  bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid en Gezond Ondernemen.

Een begrip in dit verband is belasting en belastbaarheid. En ja, die afweging geldt ook voor onze leden, waar een gemiddelde leeftijd van 63,7 jaar van toepassing is.

Hoewel verjonging en wat mij betreft ook meer dames in de gelederen een must is, zijn wij een vitale vereniging. Alle leden zijn verantwoordelijk voor de eigen gezondheid en daar wil je actief aan werken! Minimaal eens per jaar een gezondheidscheck bij je huisarts is aan te bevelen. Zodat je duurzaam kunt deelnemen in het volledige aanbod van activiteiten van onze vereniging.

In de komende zomermaanden beginnen onze leden weer nieuwe fietsavonturen. Veelal dichtbij, soms verder weg. Soms alleen, veelal met vrienden. Mede namens het bestuur van de TFC wens ik je een geweldige zomer, veel fietsplezier en kom weer veilig thuis!


Hartelijke groet, Piet Groen - voorzitter