Verbinding, trots, traditie en vooruitgang                     28-11-2019 Piet_1_klein.jpg

 

Door het overlijden van Paul Star, ere-lid van de TFC Noordwijk, is ons een vermaard persoon ontvallen. Ikzelf heb Paul in zijn actieve jaren niet meegemaakt, echter tijdens de condoleance en de daaropvolgende plechtigheid op dinsdag 5 november jl., is mij zoveel duidelijk geworden.

In de stilte in mij na het afscheid, kwamen veelal onuitgesproken waarden van onze vereniging voorbij: verbinding, trots, traditie en vooruitgang. Het mooie van waarden is dat zij richting geven.

In sportverenigingen zien wij een teruglopend ledenaantal. In deze tijd is er behoefte aan ongeorganiseerd sporten, plaats en tijd onafhankelijk. In onze sport, het fietsen, kan dat ook gemakkelijk immers met je fiets en uitrusting kun je vrijuit over de wereld gaan. Binnen de TFC is er een bijzonder clubgevoel aanwezig wat maakt dat er tijdens het sporten zorg is voor, en vertrouwen is in de ander. Je geeft èn je ontvangt met als resultaat vriendschap, plezier, voldoening, veiligheid en nog veel meer.

Tegelijkertijd zien wij om verschillende redenen, leden niet of sporadisch. Het bestuur doet moeite om contact te houden, zeker ingeval van ziekte of in een periode waarin het leven lastig of moeilijk is. Thuis, in het werk of anderszins. Soms weten wij iets niet, dus de uitnodiging aan jou is om ook buiten het fietsen aandacht te hebben voor elkaar. Een telefoontje doet al goed.

Deze zomer hebben TFC-ers prachtige fietsreizen gemaakt. Soms alleen, soms in een groep. Eén groep was in actie voor een uitdagende fietstocht van bijna 300 km in één dag. Andere leden zochten elkaar op en reden in de heuvelen van Limburg, elders of zelfs in het buitenland. Wat mij opvalt is dat in de Clubberichten hierover niet wordt gedeeld. En dat is zonde van het enthousiasme, juist om wat wij gemeenschappelijk hebben: uitdagende toerfiets avonturen. Mijn wens voor volgend jaar is dat wij dit taboe doorbreken.

Het jaar 2019 is alweer bijna gedaan en wij zijn in de donkere dagen voor de Kerstviering en jaarwisseling. Naast de reguliere activiteiten volgt er nog een Oliebollen-rit en wie weet een Kastelen toertocht.

In de komende weken en maanden zijn er ook gesprekken met onze zakelijke partner Zilveren Kruis. Medio volgend jaar eindigt de huidige verbintenis en je begrijpt dat wij er alles aan doen om een vervolg te bereiken. Dat zou opnieuw de unieke samenwerking met Zilveren Kruis bevestigen.

In onze vereniging is het ledenaantal al jaren stabiel. Er is ruimte voor groei en dat is ook minimaal nodig om in alle geledingen een vitale vereniging te zijn. Een aanwas in leden realiseren is niet gemakkelijk en feitelijk dragen wij daarvoor allen verantwoordelijkheid. Wat kun jij doen?

Anderzijds ziet het bestuur een mogelijkheid om aan te haken op een opvallende trend: steeds meer vrouwen pakken de racefiets om samen lekker buiten te sporten. Ook in onze vereniging willen wij (meer) vrouwen begroeten. Er is speciaal voor vrouwen een Fiets-clinic in voorbereiding. Georganiseerd door en voor nieuwe (vrouwelijke) leden. Desgewenst faciliteren wij een Ladies Only groep. Ik ben benieuwd welke richting dit opgaat. Als je graag een bijdrage wilt leveren aan de Fiets-clinc voor vrouwen, neem dan even contact met mij of het bestuur.

De Nieuwjaarsbijeenkomst staat gepland voor vrijdagavond 10 januari a.s. Daarover volgt meer informatie in een volgend Clubbericht. Save the Date!

Piet Groen, voorzitter