Kracht en creativiteit in tijd van Corona crisis                     31-03-2020 Piet_1_klein.jpg

 

Het is overduidelijk hoe groot de impact van het Corona virus is op ons allen. Een paar weken geleden leek het op iets dat ver van ons af stond, maar de Corona-storm raast over ons land en lijkt nog niet te gaan liggen. Inmiddels is de storm ontwikkeld tot een onheilspellende orkaan die een enorme ravage aanricht. 

Op dit moment is niets normaal en is alles anders. De dagelijkse (pijnlijke) keuzes die we moeten maken, maken het niet gemakkelijker en raken ons iedere keer keihard.

In de maanden januari en februari van dit jaar ging het ons nog voor de wind. Des te meer tegenwind hebben wij in maart. Alhoewel maart zijn staart roert met grillige stormen heeft niemand kunnen bedenken dat we uiteindelijk in een orkaan zouden belanden waarvan we niet weten hoe lang het aanhoudt. 

Alles lijkt on-hold en het nieuws kent alleen nog het Corona virus als onderwerp. Iedere dag worden er nieuwe maatregelen genomen of aangescherpt. En volgt er een inschatting van consequenties voor (ondernemend) Nederland. Iedere keuze die we maken staat in het licht van en de enige wil die wij nu hebben om met z’n allen zo snel mogelijk en op de beste manier weer met het normale leven door te kunnen gaan. 

Ik denk wel dat deze crisis blijvende gevolgen zal hebben. Ook positieve hoop ik.

Eén ding is zeker! De zon zal hoe dan ook weer voorzichtig door de wolken gaan schijnen. De vraag is alleen nog, wanneer? Tot die tijd kunnen wij niets anders doen dan onszelf aanpassen aan de continue veranderende omstandigheden. In onze TFC is er altijd oog voor de ander. Blijf dat doen!

Namens het bestuur wens ik iedereen heel veel goede gezondheid, kracht en creativiteit om deze tijd van quarantaine en afzondering door te komen, op weg naar weer de betekenis van samen. 

Piet Groen, voorzitter