OPENING MAANDTOCHTEN 2014 GESLAAGD MAAR FRIS!

Maar liefst 17 leden hadden zich gemeld voor eerste Maandtocht in 2014. Er waren veel opvallende afwezigen waaronder de complete sporthalbezetting. Ook de voorzitter en z'n broer Gerard ontbraken op het appél. Zelfs Cees de Spar liet het afweten, hij geeft er de laatste tijd de voorkeur aan om alleen op pad te gaan. Gezellig en clubbinding is anders! In ieder geval had Daghopman Cees Spruijt weer een mooie tocht in gedachten.

De tandem werd dit keer bezet door pa en zoon van Klaveren. Piet Groen kwam met een gloednieuwe ATB aan de start.

START

Na de start ging het richting Sassenheim en De Engel. Via de 3e Poellaan ging het onder de A4 door om vervolgens langs de Ringvaart op Leimuiden aan te koersen. Het weer was bewolkt en er stond een fris zuidoostelijk windje. Verder ging het langs de Westeinder naar de Kwakel en Vrouwenakker (wat een naam) om richting Nieuwveen te koersen. In Noorden werd de terugtocht aangevangen. Zoals in het jaarprogramma was gemeld wordt er in januari en februari niet gestopt voor de lunch.

Nieuwkoop bezorgde enig oponthoud omdat de wekelijkse markt geen doorgang verleende. Enige opstandige Nieuwkopers bleken geen liefhebbers, zoals de Belg zegt, te zijn van "Wielertoeristen". Eenmaal weer opgestapt na de bebouwde kom was Zwammerdam het volgende doel. Via een mooi boerenlandweggetje ging het niet richting Aarlanderveen maar kwam de groep bij de Gouwe uit. Het peloton liet Alphen links liggen en via Woubrugge, Hoogmade, Leiderdorp en Warmond kwam na 90 km de finish in zicht.

In De Rosser trakteerde Cees Spruijt op een bakkie. Hij was eerder in de week jarig geweest.

Een plaatselijke VVD-er trakteerde ook nog op Dextrose energie repen.

De rit werd zonder lekke banden en/ of valpartijen maar wel met een aantal P-stops afgesloten. Het dappere peloton bestond uit: Leo en Peter van de Berg met schoonzoon Mark den Braber, Pieter Groen, Piet Augustinus, Willem en Willem Jan van Klaveren, Frans de Haas, Dick van Leeuwen, Hans Hoogeveen, Edmond Issac, Henk van den Berg, Gerard Oudeveldhuis, Kees ven Zuijlen, Willem v.d. Hoeven, Willem Ouwerkerk en Cees Spruijt.