Maandtocht 27 juni 2015

 

MUIDEN-WEESP MET VEEL BRUGGENAangezien de deelnemers graag een beetje op tijd thuis willen zijn, werd de start van de Maandtocht van juni op 08.00 uur bepaald. Een peloton van 16 man ging onder leiding van daghopman Cees Spruijt op weg naar de Utrechtse Vecht.Clubtenue

Één der deelnemers verscheen, tegen de clubreglement in, niet in clubtenue. Als excuus werd aangevoerd dat hij niet wist dat het een Maandtocht was(?). Het kwam hem op een berisping te staan. De hopman was mild  want hij mocht toch mee. Een volgende keer zal hij worden geweigerd! De weersomstandigheden waren perfect voor een mooie fietstocht.

 

Veiligheid

Op nadrukkelijk verzoek van vele leden tijdens de ALV om de maandtochten niet te lang te maken, zodat iedereen weer tijdig thuis zou kunnen zijn, werd de junitocht op 135 km gesteld. In verband met de veiligheid werd voor de start door de hopman nog eens extra aandacht gevraagd voor het tijdig seinen.

Start MT juni 2015Peloton

Om even na achten toog het peloton, bestaande uit:  Sjef Dubbelman (Rubbere Robby), Leo, Peter en Henk v.d.Berg (De Bello),  Dick van Leeuwen (de Reiger), Cees vd Niet (de Spar), Piet Augustinus (the Frog, Gerard Oudeveldhuis (de Veldmuis), Joop Zonderwijk ( de Zwarte) Gerard Duijndam (de Kleine Stip), Huug van Hal ( de Thaise Croissant), Kees Mertens (de Hagenees), Ed Sinon (de Zurel) en hopman Cees Spruijt (de Oliebaron) De "vreemdeling" was Mart Stuij (de Rotonde)Bruggentocht

De daghopman had vanwege de wind besloten een andere route te nemen. Hoewel het vandaag geen Bruggentocht werd, waren er toch genoeg bruggen te nemen. Voor een drietal bruggen moest zelfs even worden gestopt omdat ze open stonden en dan rijden de TFC-ers normaliter niet door.

Bruggetje MT juni 2015Route

Via de Vlashoven, Piet Gijs en het soldaatje naar Sassenheim, langs de A4 afslag Weteringbrug, Leimuiden langs de Drecht naar Bilderdam. Het ging dit keer niet over het sluisje in de Amstel maar links af over het smalle pad langs de Amstel naar Vrouwenakker. Het paadje ging soms over particulier terrein wat nogal, vooral op het 10 meter lange stuk met grind, hilarische momenten opleverde.Muiden

Na de brug bij Uithoorn en Amstelhoek werd verderop het veerpont bij Nes dit keer gemeden en ging het verder langs de Waver en Stokkelaarsbrug naar het altijd knusse Abcoude. Vervolgens ging het langs de Gein, richting Weesp en Muiden. Langs de Gein, staan allerlei fraaie buitenhuizen van de vroegere rijke Amsterdamse kooplieden.

 

Ome Ko

Tot verbazing van de harde kern van het peloton werd er niet bij Ome Ko koffie gedronken, maar had de hopman bedacht door te fietsen naar Fort Weesp. Daar werd, na circa 70 km in Taverne de Schalkse, de koffie met gebruikelijke punt werd genuttigd. De penningmeester maakte hier een genereus gebaar door de koffie/punt voor zijn rekening te nemen. Dit gebaar werd zonder veel bezwaar met dank geaccepteerd. 

Fort Weesp 1 MT juni 2015 Fort Weesp 2 MT juni 2015Vecht

Na de pauze ging het langs de altijd schitterende Vecht via Uitermeer en Hinderdam richting Nederhorst den Berg. Ook langs de Vecht staan riante oude buitenverblijven van de rijke kooplieden, die zich tijdens de gouden VOC tijd rijk "gestolen" hebben.

Bij Vreeland werd  de Vecht verlaten en langs Loendersloot naar Baambrugge om vervolgens door het tunneltje onder de A2 in Vinkenveen te belanden.

Langs de nederige optrekjes van onze Nederlandse TV sterren in Vinkenveen ging het via Waverveen naar Mijdrecht. Meer wind

Inmiddels was de wind aardig aangewakkerd en werd voor een aantal deelnemers de aangehouden kruissnelheid een probleem. Ook werd er minder goed geluisterd bij het doorseinen. Na Mijdrecht was De Hoef  aan de beurt en daarna de brug naar De Kwakel. De derde geopende brug daar werd door een gedeelte van het peloton met opluchting begroet.

Open brug MT juni 2015

 

Rubbere Robby

Na Aalsmeer en  Kudelstaart ging het langs de Westeinder naar Leimuiden. Daar werd het rondje vol gemaakt. Al snel na de brug over de Ringvaart ging het tempo omhoog. Omdat dit Sjef Dubbeldeman de kop kostte, besloot RR de maandtocht op eigen tempo af te maken. Dit overigens in overleg met de Oliebaron. Sjef moet toch maar eens goed nadenken, of het niet beter is om net als Jaap de Pé, met de BPGroep mee te gaan.Finish

Via Abennes, Lisserbroek, Lisse en Noordwijkerhout 'Wie kent het niet?' kwam al gauw Noordwijk in zicht. Omdat de Voorhouters al eerder afscheid hadden genomen, arriveerde de uitgedunde groep om 14.30 uur met 5 man bij het terras van de Rosser. Daar ging een afsluitend biertje er na 150 km, met een gemiddelde van 26,5 km er best in. De Oliebaron kon terugkijken op een heerlijke geslaagde fietsdag, zonder pech en valpartijen. Men was het er unaniem over eens dat 'de thuisblijvers'  beslist ongelijk hadden.