Meerdaagse 2015 Dag 1

 

 Start jubileum tocht

Om 9:00 uur 's morgens werden de deelnemers aan de 25e meerdaagse in de stampvolle Klucht door wethouder Gerben van Duin toegesproken voordat hij het startschot loste om de renners op pad te sturen. Via de KW Bouldevard, Noordwijkerhout en Sassenheim belandde het peloton op de ringvaart. In rustig tempo ging het tegen wind op Leimuiden aan. Langs de mooie Drecht naar Bilderdam, Nieuwveen. Na Nieuwkoop, Noorden en Woerdense Verlaat, alwaar een der wegbrengers de terugreis begon, ging het richting Breukelen. Daar namen Cees de Spar, Leo (Wil was al eerder afgebogen) de Kouwe de Vechtroute via Abcoude terug naar Noordwijk.

klaar voor de start

Pech

Kort na Breukelen, op een voor tandems ongeschikt bruggetje, sloeg het noodlot toe. De aandrijving van de twiefiets kon de daar op los gelaten krachten van de tandem bemanning niet bolwerken en zei doe het zelf maar. Goede raad was duur. Door constant duw en trekwerk werden de mannen op een aandrijfloze fiets naar Hollanse Rading gebracht waar een prime lunch was voorzien. Het wiel werd gedemonteerd en naar een gekwalificeerde fietsenmaker gebracht met de bus van chauffeur Lou Buijsman. Na ruggespraak met Berry de Hollander van Kies Fietsshop werd het Wielerpaleis in Bilthoven opgezocht. In tussen was het peloton na de lunch weer opgestapt en verder in oostelijke richting vertrokken.

arie en willem DSCN1947

Vervolg

Via soest, Amersfoort (voorbeeld voor de nieuwbouw "de Boeckhorst), Nijkerk, Putten, Ermelo lag de finish in Hierden bij het plaatselijke Parkhotel. De laatse kilometers gingen over de bekende bossen en heide waar een ieder volop van genoot.

Blauwe bordjes

Onderweg werd zoals tijdens de meerdaagse altijd het geval is voor ieder blauw plaatsnaam bordje gesprint. Met name Cock Jue (Roept U maar) en Peter v.d. Berg (de Kouwe) haalden vele puntjes. Lekke banden waren de eerste dag te melden van Jaap Koemans (de P.), Arie Duijndam (de oude Stip) en wegbrenger Eddy Sinon (de Zurel). De banden van deze pechvogels kwamen natuurlijk niet uit het TFC magazijn van Jan v.d. Zalm (de Mug) en John Hermans (de Flep).

Gele trui

Tijdens het diner werd de nieuwe gele trui beschikbaar gesteld door door de kleine Stipbeheer terecht aan Peter v.d. Berg uitgereikt. De begeleidende woorden van Gerard Duijndam (tocht coordinator) meldden dat hier niet alleen de punten maar zeer zeker ook de sociale opstelling tijdens de 125 km de doorslag hadden gegeven. Moe maar voldaan zochten de mannen tijdig hun bed op. De volgende dag wachtte een nieuwe uitdaging.

de laatste oude haring DSCN1987