Meerdaagse 2015 Dag 2

 

DE MOOIE SALLANDSE HEUVELRUG

 

Na een comfortabele nachtrust en een korte briefing van koersdirecteur Gerard Duijndam bestegen de mannen de ranke "racepaardjes" en togen in oostelijke richting naar de Gelderse IJssel. Op de gerepareerde tandem bij Willem van Klaveren (nu niet nijdig maar vrolijk) zat nu Gerard Duijndam (Gé de Stip) aan het stuur.

Via de prachtige imposante bossen van Hulshort en Nunspeet werd er op Epe aangekoerst. Het was wederom fantastisch fietsweer en de Noordwijkers genoten dan ook met volle teugen. Het was daardoor rustig in het peloton, maar dat kwam waarschijnlijk ook door de vorige avond toen er nog van alles besproken moest worden onder het genot van enkele alcoholische versnaperingen. Het boslandschap veranderde langzaam in agrarische gronden.

DSCN1950  DSCN1980

IJssel

Al spoedig kwam de Overijsselse IJssel in zicht en bij Wijhe werd de groep overgezet door het veerpontje. Verder ging het door het prachtige Overijsselse landschap via Elshof, Raalte en Haarle richting de Holterberg. Via een lang stuk vals plat, op gritondergrond, steeg de groep langzaam omhoog. Daarbij werden, over het algemeen oudere, grote aantallen grijze toerfietsers op E-Bikes ingehaald. De TFC groep gedroeg zich echter keurig en er werd steeds tijdig bij het inhalen en passeren gemeld dat er een grote groep aankwam. Op dit stuk hadden de mindere goden in het peloton het toch wel moeilijk. Hier en daar werd er door de sterkere geduwd.Toch konden de mannen heerlijk genieten van het prachtige landschap van de Sallandse Heuvelrug.

Snelheid

Éénmaal boven kregen de mannen weer asfalt onder de wieltjes en tijdens de afdaling, op een mooie brede overzichtelijke weg werden snelheden bereikt van boven de 60 in het uur.

Onderaan de Holterberg werd er bij een restaurant  gestopt voor de lunch. De toch wat karige lunch ging er vlot in.

Deventer

Intussen was de terugweg naar Hierden al weer begonnen en ging het via dorpjes zoals Loo en Bathmen richting de koekstad Deventer. Aan de deze stad bewaren de TFC-ers nog altijd goede herinneringen. Daar werd de IJssel weer genomen, maar nu via het fietspad langs de A1.

Ook nu was het landschap weer afwisselend en kwamen bij Vaassen de bossen van Gortel weer in zicht. Via schitterende bospaden en kleine boerenweggetjes door de bossen van Elspeet belandde de groep na de Gortelseheide op de Hulshortsterheide en toen kwam al snel, met 132 km op de tellers, het eindpunt, Parkhotel in Hierden, in zicht. De mannen lieten zich de biertjes, aangeboden door sub-sponsors Kraska Worstmakerij en café De Rosser uitstekend smaken waarna men aan het uitstekende diner begon en afsloot met een klein ijsje.

toetje