Maandtocht Augustus 2017

Olie verversen

 

 

De Maandtocht Augustus vond deze keer wel op de vooraf afgesproken datum (26-8-2017) plaats. De vorige Maandtochten werden wegens slechte weersomstandigheden telkens uitgesteld. Deze keer lieten de weergoden zien dat ze de TFC soms ook een warm hart toedragen. Dat dit zeer gewaardeerd werd bleek uit de overweldigende opkomst van 34 renners die zich bij sporthal Duinwetering verzameld hadden.

MT201708 06 route 

Na de inleidende woorden van daghopman Cees de Oliebaron Spruijt gingen de heren van start en werden direct op het verkeerde been gezet. Robert foutje bedankt Otto en Gerco Zwift Goote wilden nog even zwaaien naar de rest van de familie en daar werd gehoor aan gegeven. Hierdoor kwamen de renners direct in de Noordduinen terecht waar al snel een hertje kon worden gespot die de massaslachting was ontlopen. Tussen De Zilk en Hillegom werd de eerste verrassing voor getoverd, een smal pad langs de Oude beek met aan het eind een gevaarlijke oversteek waardoor de tandem even in de problemen kwam en het duo Piet de Frog Augustinus en Willem de Nijdige van Klaveren ridder te voet kwamen te staan.

 

In Nieuw Vennep stond Paul de Kruidenier Cramer, sinds donderdagavond lid van de TFC in zijn nieuwe tenue te wachten om aan te kunnen sluiten. Van de gelegenheid werd direct gebruik gemaakt om het aantal vroege afbuigers (7) te tellen zodat de juiste aantallen voor de lunch konden worden doorgegeven.

MT201708 06 groep

Bij Aalsmeerderbrug werden de jongens die nog boodschappen moesten doen uitgezwaaid en nam Herman de (ex) Gleuvenvuller het voortouw en knalde er van door. Sis de Chinees Thu Pan, hij was helemaal voorbereid op een halve koers want was ook in een half TFC tenue gestoken, zat direct in zijn wiel. Jan de Mug v.d. Zalm liet, als directeur kleding en materiaal, hoofdschuddend van zoveel ignorantie van de TFC regels, een gaatje vallen. Gelukkig werd dit door onder anderen Roy de kleine Flep Hermans nog snel gedicht. Papa John de Flep Hermans keek hem met gepaste trots na en vervolgde samen met collega Kees de Haagse Rem de tocht met de grote groep. Uit het oog, uit het hart want verder hebben we geen berichten van deze groep meer vernomen.

 

De grote groep ging verder via de Oosteinderweg terug naar de Ringvaart bij Schiphol Oost, door het Amsterdamse Bos en om De Grote Poel waarna achter de grote kantoorpanden aan de A9 richting Ouderkerk aan de Amstel werd gereden. Hier werd de Amstel “genomen”, altijd een moment van oplettendheid daar de stoplichten hier zo zijn afgesteld dat een grotere groep nooit in een keer over kan en dat dan twee keer achter elkaar. Het effect is dan wel dat er weer fris verder gereden kan worden langs de Bullewijk richting Abcoude en Baambrugge. Via Loenersloot en een stukje Vinkeveense Plassen werd de lunch gezocht en gevonden bij Hoeve Landzicht.

MT201708 01 stoplicht

Op het menu stond een pannenkoek met twee extra ingrediënten naar keuze. Dat dit even duurde was te begrijpen en dat er van de 27 bestellingen eentje de mist in ging niet onoverkomelijk. Joop de Zwarte Zonderwijk lustte ook wel een spek/ananas ipv zijn bestelde ham/ananas. Probleem opgelost. Smulpaap Robert had vanille ijs en slagroom besteld en daar dit niet gebakken hoefde te worden werd hij als laatste bediend, dacht een ieder. Totdat er nog een pannenkoek gebracht werd, juist, een ham/ananas want de gemaakte fout wilde men nog even goed maken en zo kon Joop nog een keer aan de bak.

MT201708 05 sluis

Door het prachtige veengebied ging het na de lunch weer met nieuwe energie verder. Cees de Pruim van Zuijlen en Cleem de Buurtsuper Verweij, maatjes van de Salles groep, werden uiteen gespeeld toen Cleem plotseling afscheid van de groep nam om er een korter trainingsritje van te maken. Verderop moest er even worden gestopt bij een sluisje (verval 1,80 meter) waar net een scheepje werd geschud. En even later werd de Grecht bedwongen dmv een zelfbediening pontje wat in tweeën werd genomen. De pont kon slechts 8 personen of 1000 kg dragen en beide waarden werden dik overschreden door het resterende peloton. Arie de grote Stip Duijndam blesseerde zich hier ernstig aan het rad en moest een doktersbehandeling ondergaan. Nu was dit geen probleem daar we er twee van in de gelederen hebben, echter Gert dr. Fuentes Cramer en Adriaan dr. Ferrari Timmers waren in geen velden of wegen te bekennen. Gelukkig bracht broer Gerard de kleine Stip Duijndam uitkomst en kon Arie, verbonden, zijn weg vervolgen een spoor van (dun) bloed achterlatend.

MT201708 04 Ouderkerk

Willem de Klucht Ouwerkerk kwam ook eens achterin kijken waar Hans de Fles Westgeest al langer de kat uit de boom keek, want voorin was het veel te gemakkelijk koersen en hij wilde wat conditie opdoen voor als hij met zijn Tineke moest gaan toeren. Ook trouwe BPG klant Eddy Zurel  Sinon zat te fluiten op zijn fiets en leek hoe meer kilometers er op de teller kwamen nog soepeler te gaan bewegen.

 

Nadat de daghopman het sein “vrije koers” had gegeven waren er slechts drie renners die hiervan gebruik maakten tw. de broertjes Gerco Zwift en Michiel de gaatjes dichter Goote sprongen naar het wiel van Leendert de 2de Kamer de Lange en waren alras uit het zicht verdwenen.

 

Huug de thaise Croissant van Hal en Cees de Oliebaron Spruijt gingen vanaf de start nog steeds aan kop en brachten hun gevolg naar de Meije. Prachtig om te toeren maar wel met veel “blinde” bochten zodat oplettend koersen het parool was. Het peloton hield dan ook voldoende ruimte voor tegenliggers en er werd tijdig geseind voor mogelijk gevaar. Zonder kleerscheuren werd bij het Potlood het vernieuwde fietspad dwars door de Nieuwkoopse Plassen genomen.

 

Cees de Sparrias v.d. Niet kon zich niet langer bedwingen en nam de plek van Huug over. Voorop rijdt Cees toch het gemakkelijkst. Hans de Kapper Hoogeveen en Bart de grijze Fries Postma hebben deze wissel smakelijk gadegeslagen.

 

Speciaal werd voor Henk (vandaag pico) Bello v.d Berg Voorhout aangedaan. Hij wordt niet vaak thuisgebracht want meestal wordt er met een grote boog om Voorhout heen gereden. Dit betekende ook direct einde oefening voor Leo de Kouwe v.d. Berg, het peloton reed bijna door zijn woonkamer, en schoonzoon Rakieb 1&onlySuri Balaydin die genietend van zijn nieuwe baan een dagje in de luwte had gereden. Peter de Kouwe v.d. Berg ging wel door naar Noorwijk omdat hij de volgende dag een fietsdate met zijn dochter Mascha Cipollina den Braber had en hiervoor goed hersteld wilde zijn.

MT201708 03 brug

Hoffotograaf van de dag was Piet de Mediator Groen (zonder k) die het er maar druk mee had om telkens voor de groep te komen, een of meerdere foto’s te maken en vervolgens weer aan te sluiten. Het resultaat is er echter wel naar. Rest nog te vermelden dat Dirk de Dank Hazenoot de hele dag aan een zijden draadje heeft gehangen en als laatste binnen kwam, uitgewoond, kapot maar wel met een verhaal!

 

Cees en hulphopman Huug bedankt voor een prachtige tocht, er zijn weer wegen bereden waar de meeste geen weet van hadden en we hebben weer kunnen genieten van het mooie Hollandse landschap.