Oliebollentocht 29 December 2018

We hebben er lang op moeten wachten maar het is er nu toch van gekomen, ook 2018 jaar liep op zijn eind. De allerlaatste activiteit was de Oliebollenrit die voor afgelopen zaterdag 29 december op het programma stond. Voor dat er gestart werd kon er, op kosten van de club (dat zal wel anders worden binnen de vereniging) koffie worden gedronken. Of het aan de gratis koffie lag, aan het mooie weer of aan de extra kilootjes van de kerst, wie zal het zeggen maar de opkomst was memorabel. Buiten de diehards die er altijd wel zijn waren er ook enkele “verrassingen” te bewonderen. Naast mooie Mario, waar was toch zijn Cipollina, was ook de toen nog reserve burgemeester, de nep Biek, aanwezig. Deze mannen beloofden dat hun aanwezigheid te maken had met de goede voornemens voor 2019 en dat elke gelegenheid vanaf nu werd aangegrepen om de fietsdoelstellingen dan wel te gaan halen.

De in het nieuwe Huishoudelijk Reglement genoemde optimale groepsgrootte werd ruimschoots overschreden. De opkomst van rond de 30 enthousiastelingen was buiten verwachting maar wel erg leuk voor de (hernieuwde) sociale contacten. Het was dan ook een leven van jewelste in De Rosser.

MT201812 vertrek

 Foto Piet Groen - tactische bespreking voor de start

Nadat er 2 rondjes koffie door waren, de club keek niet op een Euro, besloot de cie Maandtochten, vandaag voorgezeten door de kleine Stip, dat het tijd werd om te vertrekken voor een rondje van zo’n 70 kilometer die indien nodig gemakkelijk kon worden ingekort daar er in BPG tempo zou worden gereden en er om 12:30 uur oliebollen in De Rosser op het programma stonden en die laat je niet koud worden natuurlijk.

De Oliebaron stond wel aan de start maar zwaaide af voor er een meter gereden was. Hij moest de medemens in nood gaan redden. Ook de Dank ging snel naar huis nadat hij gezien had wie er allemaal waren komen opdagen. De Pruim terug van behoorlijke kortademigheid ging wel gewoon van start.

Via de Noord Duinen, Sancta Maria, Lisse, De Kaag, Leiden, Valkenburg en Katwijk werd De Rosser, na 2 lekke banden voor de Strava, voor de 2e keer die dag bezocht.

MT201812 lek

 Foto Piet Groen - laatste lek van 2018

Het ontvangst comité was goed bezet met de Strond, de Swift, de Nijdige en Dr. Ferrari. Deze laatste moet snel in de revisie daar een enkel onderdeel niet meer jofel functioneert. De nodige TFC’ers gingen hem met gelijke klachten voor en kunnen precies zeggen hoe lang het duurt voordat je weer vooraan in de groep meekunt.

Voor velen zaten de laatste kilometers erop en kon het jaartotaal worden bekeken op Strava dan wel in het notitieboekje. Niemand kon waarschijnlijk tippen aan de Thaise Croissant die met 12.000 km wel erg zijn best had gedaan in 2018.

Nu was het tijd voor de aangekondigde oliebollen en de beloofde versnapering. Dat gezelligheid binnen de TFC hoog in het vaandels staat werd al snel duidelijk. De nazit smaakte naar meer maar zoals en goed sporter betaamd werd er natuurlijk al met een schuin oog naar het komende fietsjaar gekeken en dan kan je je geen rare uitspattingen veroorloven en dus werden de fietsen weer opgezocht om de huisreis te aanvaarden.

MT201812 van achter

 Foto Piet Groen - optimale groepsgrootte ver overschreden

De Pauw had de tocht volbracht op zijn, jaren geleden in Dixmuiden al bijna door de Kras aan een voorbijkomende vuilniswagen gedoneerde, Koga met fel gele banden. Deze bandjes, niet gekocht bij directeur materiaal de Mug, zijn wel van hele goede kwaliteit (of er wordt wel heel weinig mee gereden) want ze zitten er vast al 15 jaar op. Met de gouden handdruk van de nieuwe gemeente Noordwijk in het achterhoofd kan er nu gedacht worden aan een kleine upgrade. We gaan het zien.

De Tornado bleef lang handen schudden want meldde zich voor de komende drie maanden af. Niet gecharmeerd van het soms trieste fietsweer alhier besloot hij de zon en zijn zoon op te zoeken in het verre Adelaide. Om niet geheel uit conditie te geraken neemt hij  zijn 2-wieler mee. Een bezoek aan de Tour Down Under zal vast wel voldoende inspiratie brengen om dusdanig door te trainen dat er na terugkomst makkelijk kan worden aangesloten bij zijn TFC vrienden.  

Gisteren luidden we het jaar uit en vandaag verwelkomen we de nieuwe fietsaspiraties. Laten we hopen dat vele, zo niet alle, uit mogen komen. Ter ondersteuning wensen we een ieder de hiervoor nodige gezondheid en wensen jullie een prachtig 

2019