Maandtocht Juni op 30 Juni 2019

Surprise, surprise

kado strand zonnetje 

Surprise, surprise, een prachtige fietsdag of toch naar strand, voor beide scheen het zonnetje volop 

Op de laatste zaterdag van Juni staat er natuurlijk weer een Maandtocht op het TFC programma. Deze keer was het de beurt aan Cees Spruijt om de mannen op sleeptouw te nemen voor een ritje door het mooie Zuid Holland. Cees was door omstandigheden, een uit de hand lopende hobby, eerst enkele dagen voor de rit zou plaatsvinden in de gelegenheid om de toertocht voor te bereiden. Samen met zijn vaste voorrijder Huug van Hal was het op woensdag dan toch nog gelukt en stond de rit op Strava. Dat dit ook negatieve bijwerkingen kan hebben bleek zaterdag aan het vertrek. “Slechts” 16 deelnemers konden worden begroet. Zulke kleine groepen zijn we bij de TFC niet gewend tijdens de Maandtochten. Zou de rit niet uitdagend genoeg zijn geweest na bestudering van Strava of zou het mooie weer er mee te maken kunnen hebben en verpoosden vele trouwe deelnemers in de tuin of op het strand op een stoel of op een bedje. We hebben de thuisblijvers niet gesproken dus het antwoord blijft ongewis. Ze hadden, de thuisblijvers, wel ongelijk want het werd een prachtige fietsdag.

Vertrek Vertrek 2 

Foto's: Huug van Hal - kwaliteit aan de start

Iedereen is bekend dat als je je meld voor de Maandtocht dat je die dan ook helemaal rijd. Uitzonderingen bevestigen de regel nietwaar Haagse Kees en Rubberen Robbie! Van de bovengenoemde 16 waren er dus direct nog maar 14 over. Wat opviel was dat veel vaste klanten verstek lieten gaan: de Mediator, de Frog, de Kleine Stip, de Dank, Sadic, de Flep, Dr. Fuentes, en de Haringman. De Mug daarentegen was wel van de partij maar bleef lang onopgemerkt.

Cees had zijn route via de Wilhelmina Boulevard, het duinfietspad naar Katwijk, langs de Rijn naar ’t Heen, Rijnsburg , de Stevenshof , langs de Vliet naar Cronensteyn volledig “binnendoor” uitgezet. Voor de “snelle” jongens altijd een doorn in het oog maar daar er vele ontbraken hoorde je geen onvertogen woord, het zal met de warmte te maken hebben gehad. Via bekende en nieuwe wegen ging het naar de Rotte en verder via de Zuidplas naar Capelle en Nieuwerkerk a/d IJssel alwaar de dijk werd beklommen en eerst bij Hitweek werd halt gehouden voor de broodnodige koffiestop voor een bakkie met een puntje.

De uitbater had in een donkerbruin verleden nog tegen Noordwijk gevoetbald met zijn cluppie Barendrecht en wist nog enkele namen op te lepelen: Ruud Bröring, Kees Karstens en Gerard Duijndam, geen onbekenden voor de TFC. Bij vertrek na het koppentellen bleek er een minder als bij aankomst. De Mug was zo opgegaan in de aanwezige speeltuin dat er omgeroepen moest worden of hij zich bij de ingang wilde melden. Als het aan hem had gelegen was hij nog rustig een uurtje zoet geweest. De hopman maande echter tot spoed want hij wilde wel voor donker terug op Noordwijk zijn.

Daghopman Speeltuin

Foto's: Huug van Hal - Daghopman telt zijn zegeningen en een kinderhand is snel gevuld, tevredenheid alom

Via Moordrecht, Waddinxveen, Boskoop, Hazerswoude , Kouderkerk, Hoogmade naar Leiderdorp alwaar de brug bij het LOI niet bediend kon worden door de hoge temperatuur wat een lusje naar Warmond tot gevolg had waardoor het aantal gereden kilometers op 125 kwam te staan bij het bereiken van de gemeentegrens rond de klok van 2 uur. De Oliebaron, werd bedankt voor bewezen diensten en werd nog gesterkt dat het niet gaat om de kwantiteit maar om de kwaliteit (de Thaise Croisant, de Buurtsuper, de Occasion, de Pruim, de Zurel, de Mug, de K.. Kapper, Bello. De Kauwe 1, de Kouwe 2, de Pony, Strava en de Zwarte) en dat het erg gezellig was onderweg. Kortom het was een geslaagde Maandtocht Juni 2019.

Weg kwijt Op naar huis

Foto's: Huug van Hal - Gaan we links of gaan we rechts, we gaan als iedereen er is.