Maandtocht September op 4 oktober 2019

Rondje Almaarder Meer

Dick van Leeuwen had het goed gezien, het regende behoorlijk de laatste zaterdag van september, reden genoeg om ver van te voren de Maandtocht een week te verzetten. De dag na dierendag en 2 dagen na de viering van het Leids ontzet mochten de teugels gevierd worden voor een rit naar boven het Noordzeekanaal.

Slechts weinigen waren nog met de “korte” onderweg. Roy omdat hij het wel kan hebben en Huug omdat hij ivm de overwinteringsperiode in Thailand er geen een nodig dacht te hebben. De rest was met beenstukken of in een lange broek gehuld. Geen overbodige luxe want het was 7,5° C bij het vertrek. Toch stonden er weer 21 man aan de meet en dat deed wegkapitein Dick zichtbaar deugd.

Al te Beinsdorp had Leo z’n tweede lek. Hij besloot zijn geluk niet langer te beproeven en keerde huiswaarts. Joop Zonderwijk vond het allemaal prima want ook stilstaand kon hij genieten van zijn door zijn zoon overgespoten Bianchi en wel in de perfecte Italiaanse kleuren. Er mag gezegd worden dat het uitstekend gelukt is en Joop nu als levend reclame materiaal voor Spuiterij Zonderwijk door de omgeving fiets.

MT201909 10

Foto: Joop's Bianchi in Italiaanse kleuren made by Zonderwijk Spuiterij

Prachtige plaatsnamen werden gepasseerd in de noordelijke lus zoals; Nauerna, Vrouwenverdriet, West-Knollendam, Spijkerboor, De Rijp, Klaterbuurt, Graft, West-Graftdijk, Akersloot, Klein Dorregeest, Groot Dorregeest, Krommeniedijk en Buitenhuizen. Vier keer moest er worden afgestapt om per veer te worden overgezet. Twee maal het Noordzeekanaal bij Buitenhuizen en ook twee keer het Noordhollandsch Kanaal bij Spijkerboor en Akersloot.

MT201909 06

Foto: Veel Zaans groen in De Rijp eo; de kleur ontstaat door een pigment combinatie van Bremergroen, Friesgroen en Spaans groen

Op het keerpunt bij De Rijp aan de rand van de Beemster en de Eilandspolder met zo’n 60 km op de tellers werd er ook gestopt bij restaurant Bij Ernst en wel voor de welkome middagpauze waar de heren getrakteerd werden op een lunch met als hoofdbestandsdeel een zeer vullende omelet.

MT201909 08 MT201909 11

Foto: De Rijp en haar kostelijkheden

Dit alles was aan Hans Hoogeveen niet besteed, Hans stond wel aan de start maar om 9:00 uur en het vertrek was echt om 8:30 uur. Hans gaat in het vervolg wel alle emails lezen die hij van de TFC krijgt toegestuurd want een ezel stoot zich in het algemeen niet tweemaal aan dezelfde steen.

Piet Augustinus had in navolging, want goed voorbeeld doet goed volgen, ook al tweemaal lek gereden. Voor Piet ook reden om naar huis te gaan maar dan wel met de groep want de tweede lek was in De Rijp wat ook het keerpunt van de rit was.

MT201909 05

Foto: Na Leo ook Piet tweemaal lek. De directie kleding en materiaal verheugt zich op klantenbezoek

Na gedane zaken is het goed rusten maar na gerust te hebben moest er toch worden aangetreden voor de terugweg van een slordige 70 km. Menig wielerliefhebber zal vorig weekend mee hebben gekregen wat een hongerklop is en wat dat met je doet. Onze TFC’ers behoefden zich daar echter geen zorgen over te maken daar de lunch de magen behoorlijk belast had en er dus voldoende brandstof in de tank zat. Met de twee “heigies” op de te nemen pontjes werd het een ontspannen rit waar een ieder van kon genieten.

MT201909 04 

Foto: Pontje Buitenhuizen werd tweemaal genomen

Willem Ouwerkerk had 6 weken niet gefietst maar voorzien van nieuwe elektronica kon hij toch netjes bijblijven. Joker van het peloton was dit keer Sjef Dubbeldeman. Wat 3 oktober met een Leienaar doet is ongelooflijk, geintje hier, geintje daar en fietsen maar. Dat is weleens anders geweest maar hoop doet leven en Sjef zit weer (voor de 45e keer) in zijn tweede jeugd.

MT201909 07

Foto: Pontje Buitenhuizen de tweede keer, iedereen nog fris en fruitig 

Terug onder het Noordzeekanaal, op eigen bodem zogezegd, werd via de Ringvaart en de Leidse- of Haarlemmertrekvaart Noordwijk weer opgezocht om de renners moe maar voldaan af te zetten. De daghopman Dick van Leeuwen had een prima Maandtocht afgeleverd waar snelle en minder snelle mannen elkaar gevonden hebben en er een mooie dag van maakten. Als een echte veldheer voerde hij samen met John Hermans zijn troepen aan, reed niet eenmaal verkeerd ondanks de constante druk die Jaap Koemans van achteruit oplegde. Dick werd bedankt voor de goede zorgen en een ieder ging zijns weegs.

MT201909 03

Foto: Mooie rit, prachtig weer en Roy kleur nog lekker bij

De volgende en laatste Maandtocht van 2019 wordt onder de bezielende leiding van Willem v.d. Hoeven gereden op zaterdag 26 oktober. De Leidsche Venen rit zal rond de 100 km bedragen. Willem is gewend aan een grote opkomst dus stel hem niet teleur en reserveer 26 oktober in je agenda (staat er natuurlijk allang in) en zorg dat je blauwe tenue gewassen en gestreken is.

MT201909 09

Foto: Een mooie dag in vogelvlucht