Maandtocht April 2022

De vooruitzichten waren niet om over naar huis te schrijven maar met slechts 5 heren aan de start om 9:00 uur was de opkomst mager te noemen. Aan de wegkapitein kon het niet liggen want Mark had alles tot in de puntjes (op het weer na) verzorgd. We doen het echter zoals altijd met degene die er zijn en de kwantiteit mocht dan laag zijn de kwaliteit was van hoog niveau.

De tocht leidde ons langs De Kaag, De Wijde Aa, De Brasemmermeer, De Westeinderplassen en De Toolenburgerplas naar de koffie. Wind tegen en tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp een paar nogal koude spetters.

De 9:30 uur groep bestond uit 10 deelnemers waarvan 2 kandidaatleden, een duidelijk betere opkomst. Zou dit te maken hebben met het vroege tijdstip van vertrek? Het kan er volgens Mark ook mee van doen hebben dat de aantrekkingskracht van Hendrina een stuk groter is dan dat van hem. Hij heeft beloofd hieraan te gaan werken, je kunt dan ook een charme offensief verwachten binnenkort.

Waar Mark koos voor de openheid van de diverse plassen nam Hendrina een meer beschutte route nadat het winderige gedeelte van de Leidsevaart was geslecht. Via Bennebroek en Haarlem Zuid werd de beschutting van de Haarlemmermeersche Golfclub gezocht en via de Groene Weelde werd het hoogte ount bereikt: Spotters Hill. Hadden de heren nog enige moeite om boven te geraken, de dames vlogen omhoog (en naar beneden). Het uitzicht op het Herdenkingsbos en de Recreatieplas waaraan  Papas Beach al werd waargenomen was een mooie beloning voor de gedane inspanningen. Nu nog even de laatste loodjes. En dan gaat het mis. Lek! Gelukkig is de koffiestop haalbaar.

Fietsen aan elkaar met een kabelslotje en plakken maar. Nou ja even gewacht op de helpende handjes van Cees (van Zuijlen deze keer). Fiets weer van het slot. Niet dus. De code bleek niet het middel om het  slot te openen. Na lang proberen nog steeds geen resultaat. Goede raad is duur maar met een nijptang moet het lukken. Even binnen vragen.

Maandtocht 20220429

 

Binnen zit bijna iedereen lekker aan de koffie, van de prins geen kwaad bewust. Sjef is naar de koffiestop gekomen voor een praatje en raad eens wat, hij heeft een tangetje. Probleem opgelost. Waar zouden we zijn zonder deze dekselse man met oplossingen in zijn binnenzak.

Koffie/thee met of zonder punt, het was uiterst gezellig. Er moest echter nog wel huiswaarts gefietst worden. Nadat Cleem instructies had gegeven over hoe te betalen werden de fietsen weer losgekoppeld en bestegen. De eerste kilometer en groupe. De kleine groep splitste zich af en werd even later nog kleiner toen Cees (weer v.Z.) afboog om bij zijn dochter een tweede kop koffie te gaan halen.

In de groep van Hendrina weerden Ineke en Martine zich kranig, reden Simone, Karin, Kathinka en Saskia of ze dit dagelijks deden en werden de heren lekker uit de wind gehouden zodat Ben, Eric en Cleem de boel goed in de gate konden houden.

De terug weg was deels voor de wind zodat in beide groepen het tempo iets ophoog ging en het bordje Noordwijk al snel werd bereikt. Met slechts één lekke band en één teloor gegaan slot kon er worden teruggekeken op een mooie maandtocht waar verschillende groepen samenkwamen voor de koffie en iedereen lekker kon fietsen in een voor hem/haar passend tempo. Hendrina en Mark werden bedankt voor hun goede zorgen en uitzonderlijke timing van samenkomst bij de koffie.

De volgende maandtocht staat op de kalender voor zondag 29 mei a.s. Je kunt er dus nog even voor trainen.