Meerdaagse 2022

Dag 1

Corona deed alles stoppen zelf de Meerdaagse van de TFC. In 2022 is echter alles anders en doet de Meerdaagse voorzichtig weer haar intrede. Niet 5, niet 4, niet 3 dagen samen fietsen maar een schamele 2 daagse stond er op het programma. Met vele nieuwe leden zonder Meerdaagse achtergrond maar met nog een werkzaam bestaan leek het een goed idee om met een korte versie te beginnen.

10 Leden hadden zich aan gemeld en jammer genoeg moest er hiervan één kort voor vertrek zich afmelden. Plezier gaat voor het meisje ging hier niet op, terecht kreeg het zieke meisje voorrang.

Aan het vertrek stond Sjef met koffie en koeken klaar om de deelnemers te ontvangen en de bagage in ontvangst te nemen. Al om 10 voor negen vond één van de wegbrengende dames (eega van een Cees) dat er al wel vertrokken kon worden. Er werd natuurlijk om het afgesproken tijdstip van depart gewacht want afspraak is afspraak.

Wel jammer dat het toen net was gaan regenen. Misschien was 10 voor negen toch beter geweest.

Zoals dat gaat waren de eerste kilometers gesneden koek. Iedereen kende de weg en er werd volop gebabbeld en voor de tegemoetkomende schooljeugd gewaarschuwd. Vanaf Sassenheim kon er frank en vrij worden gereden. Na Leimuiden, Bilderdam, Nieuwveen, Zevenhoven en Woerdense Verlaat werd het alweer tijd voor een rondje koffie. Zou mantelzorger Sjef de afgesproken plaats hebben weten te vinden?

MD2022 dag 1 stop 1

Vlak voor Breukelen stond hij inderdaad te zwaaien en konden we ons aan de auto laven aan koffie en koek nadat de koffie van bij het vertrek bij menigeen eerste een uitweg had gevonden.

Het tweede deel van de etappe lag voor ons en daar de wind niet draaide maar het parcours wel moest er tegen de wind worden gereden. Het tempo had hier niet onder te lijden en Breukelen en Maarssen werden soepeltjes genomen. Vleuten en De Meern was echter een ander verhaal en Gert moest hier echt ingrijpen met zijn vrienden van Google Maps om een veel te grote foute lus in goede banen te leiden.

Het volgen van de prachtige Hollandsche IJssel liep niet helemaal volgens verwachting. Strava gebruikers volgen liever de doorgaande weg dus wij ook. Nieuwegein was echter nabij en na het kruisen van de A2 vonden we Sjef terug bij Brasserie Het Raadhuis. Tafel gereserveerd, bestelling geplaatst en we konden zo aanschuiven.

Kathinka, ingeschreven voor de 85 km, telde haar zegeningen en besloot nog een stukje mee te rijden. Met het nemen van de brug bij Vianen werd er nogmaals van de lunch genoten. Nadat de Lek was opgezocht en er richting Culemborg werd gekoerst, stond de wind lekker in de rug. Met het uitzicht en de lichte tred waren het heerlijke kilometers.

Aan alles komt echter een eind. Eén keer rechts af en de wind stond weer tegen en nu echt. Met Waardenburg als doel werden de ruggen gekromd, positie gekozen en de blik op oneindig gezet.

Met de stompe toren van Zaltbommel in zicht kwam er ook weer de verlichting in de vorm van een koele dronk want onze Sjef, zo goed als nieuw, stond weer paraat. Herkenbaar aan het hemelsblauwe jasje verwelkomde hij zijn teamgenoten. Met hernieuwde energie werden de fietsen weer ter hand genomen en besloot Kathinka ook het laatste stuk de auto de auto te laten en stapte blijmoedig op haar fiets.

MD2022 dag 1 stop 3

Zonder verder van de route af te wijken werden de laatste twee bruggen genomen voordat de apotheose kon beginnen: ‘s Hertogenbosch – Maren-Kessel voor de wind! De laatste 15 km volgen onder de wielen door en plots stond daar Hotel Brasserie Oud Maren, einddoel van deze dag. Met Kathinka die zichzelf overtrof en Anja die de hele dag 7 heren uit de wind heeft gehouden. Twee Cees’en die de boel strak in de gaten hielden en Koos en Adrie die van achteruit de boel opzweepten waren er iets meer dan 145 km gereden en was het aankomst biertje/wijntje wel verdiend.

MD2022 dag 1 aankomstgeschenk

Morgen gaan we terug maar laten Kathinka achter, zij kan nog geen afscheid nemen van het Brabantse land. Nu de beentjes omhoog. Weer een stukje geschiedenis geschreven.