Meerdaagse 2022

Dag 2

De dag begon al voor het ontbijt. Het terras werd bezocht en iedereen genoot van een heerlijk ochtendzonnetje. Het ontbijt was pas om 8 uur en iedereen stond al te popelen van ongeduld.

Even na achten kon erop worden aangevallen, als hongerige wolven. Er bleef weinig over voor de andere hotelgasten.

MD2022 dag 2 Hotel

We namen afscheid van Kathinka die nog verder zuidwaarts trok. Nadat Adrie nog even snel een twijfelachtige binnenband had gewisseld kon er worden vertrokken. Met de Maas aan de rechterhand werd de zuidwesten wind tegemoed getreden.

MD2022 dag 2 Pre lek

De weg was bekend van de vorige dag tenminste de eerste 15 km. Tot we de brug bij Hedel voorbij reden. Nieuwe wegen werden betreden. Niet voor Gert natuurlijk want dat is een kind van die streek na een werkzaam leven te Oss.

Bij Heusden werd de route langs de Maas verlaten om het vestingstadje snel te bezichtigen. Koos trof daar de eerste molen van de dag die hij nog niet eerder gespot had. Er volgden er nog velen. Via de Afgedamde Maas werd Woudrichem bereikt. Ook hier maar even het centrum bekijken en een fotomomentje met de bruine vloot op de achtergrond.

MD2022 dag 2 Woudrichem br vl

Bij Gorichem werd na 50 km de Boven Merwede overgestoken om snel een bakkie uit de auto te nemen. Het volgende traject liep langs de Beneden-Merwede, de Noord en de Nieuwe Maas. Het was een dag van Hollandse wateren.

MD2022 dag 2 Avelingen

Bijna onder de Van Brienenoordbrug was de volgende stop en Cees S. had de bestelling vooraf al doorgeseind zodat e.e.a. snel op tafel stond. De dreiging van de klim met net genoten lunch hield de gemoederen bezig. Het viel achteraf best mee. Iedereen kwam boven, bekeek snel de sky-line van Rotterdam en liet zich met een noodgang naar beneden rollen.

MD2022 dag 2 Brug

Het volgende water op het programma was de Hollandse IJssel. Eenmaal gevonden bleek de gemeente te hebben geweten van onze komst en had prachtig nieuw asfalt neergelegd. Met de wind in de rug kon iedereen weer zelf, zonder een brede rug om achter te schuilen, de nodige snelheid maken en werden Capelle en Nieuwekerk aan den IJssel snel achter ons gelaten. Bij Moordrecht werd pontjesliefhebber Koos nog even op zijn wenken bediend, helaas lieten we ook deze rechts liggen, de zoveelste vandaag.

Gouda werd geschampt en Waddinxveen aangedaan. Dwars door natuurgebied Bentwoud werd Sjef weer gevonden voor een laatste stop. Koek en fris moesten voldoende energie leveren voor de laatste 30 km.

Over nu voor iedereen bekende wegen werd Noordwijk bereikt en even later het woonerf van Jos en Ineke Peschier betreden. De ontvangst was warm en hartelijk en na een of twee laatste consumpties ging iedereen zijns weegs.

MD2022 dag 2 Aankomst

De Meerdaagse 2022 was er een zonder ongevallen, erg gezellig en prettig georganiseerd door Cees Spruijt. Gert had vooraf het hotel bezocht, op waarde geschat en goedgekeurd. De lunches waren prima en Sjef was natuurlijk van onschatbare waarde.

Kathinka vervulde haar eigen huzarenstukje. Cees v.Z. was als altijd zeer behulpzaam. Koos was in zijn eerste TFC Meerdaagse een aanwinst voor de groep. Adrie deed net of hij niets hoorde maar reageerde soms toch erg adequaat. Hij stond de hele rit volUIT. Op Gert's medische kennis hebben we geen beroep hoeven doen. Zijn roep om een tandje minder hebben we niet gehoord. Zijn goede benen komen meestal op het eind. Anja stond haar mannetje, dat bleek een hele grote kerel. Cees S. sprak de deelnemers regelmatig toe zodat iedereen wist wat er stond te gebeuren, nou ja, zij die luisterden dan toch. Dirk genoot van het gezelschap, de omgeving en de wind door zijn haar. En Sjef was Sjef, zo goed als nieuw, zeer betrouwbaar, goed gemutst en blij van zin.

Zij die dit jaar niet mee waren en daar nu spijt van hebben; volgend jaar gaan we weer en wel in de eerste volle week van Juni. Noteer maar vast in je agenda.

 

MD2022 dag 2 Kalender